Joona Vassinen Feiconin validointi-insinöörinä

30.3.2023

Kuopiolainen Joona Vassinen, 26, aloitti Feiconilla validointi-insinöörinä tasan vuosi sitten. Kokopäivätyönsä, eli laitevalidoinnin sekä asiakkaiden validointiprosessien kehittämisen lisäksi Joona opiskelee samanaikaisesti Savonian ammattikorkeakoulun Mechanical Engineering -koulutusohjelmassa. Työn alla on parhaillaan opinnäytetyö, joka käsittelee omaa työtä Feiconilla ja Finvectorilla Kuopiossa.

Meillä oli vuodenvaihteessa koulussa projekti, jonka tiimoilta opiskelutoverini päätyi töihin NewIconille. Työkohteessa hän sitten tutustui Feiconin Jariin, ja pian kävi ilmi, että Feiconilla tarvittaisiin tekijää. Opiskelutoverini sitten kertoi minulle paikasta, ja päädyin paikkaa hakemaan, kertaa Joona tyytyväisenä.

Työt alkoivat tutustumisella Feiconin asiakkaan, eli Finvectorin toimipisteeseen, ja virallisesti työt käynnistyivät työmaalla Feiconin palveluksessa tammikuun loppupuolella. Joona on päässyt oppimaan kansainvälistä käytännön työtä hyvässä ohjauksessa, ja näin kasautuu samalla materiaalia validointiprosesseja ja niiden kehittämistä käsittelevään opinnäytetyöhön. Savoniassa opinnot painottuvat tuotantotalouteen, ja valmistuminen insinööriksi häämöttää keväällä 2023.

Olen tehnyt Finvectorilla kylmälaite- ja pakastinvalidointeja, eli tarkastanut, että laitteet toimivat niillä arvoilla ja parametreillä, jotka niille on optimaaliseen ja vaatimustenmukaiseen toimintaan määritetty. Lisäksi olen tarkastanut laitteiden kunnon ja selvittänyt mahdolliset korjaustarpeet ja niiden kannattavuuden. Feiconilta Veikko on työnohjaajana ja kouluttajana paimentanut minua hyvin neuvoin ja opein. Veikon kanssa työskentely on ollut tosi mukavaa, ja paljon on tehty töitä yhdessä, hymyilee Joona, joka on jo valtuutettu työskentelemään kohteessa itsenäisesti.

Joona kertoo viihtyneensä Feiconilla hyvin ja päässeensä osaksi työyhteisöä, jossa vaihdetaan työhön liittyvien asioiden lisäksi myös kuulumisia. Kommunikaatio liikkuu yrityksen sisällä avoimesti ja sukkelaan, ja jos ei jotain tiedä, niin aina uskaltaa kysyä.

Meillä on nyt neljän hengen porukka, jossa on yhteisöllinen meininki – aina autetaan ja joustetaan. Samaan aikaan aloittaneen Johhanneksen kanssa olemme tulleet tutuiksi, ja on ilo huomata, kuinka ammattitaitoisen työkaverin olen hänestäkin saanut, kertoo Joona, joka nuoresta lähtien on puuhaillut elektroniikan ja ATK-laitteiden parissa. Opinnäytetyö pitää huolen siitä, että Feiconin tuoreelle validointi-insinöörille tuskin pääsee syntymään vapaa-ajan ongelmia, ja suunnitelmat tuntuvat olevan hyvin selvillä:

– Haluan valmistua koulusta asiallisin paperein mahdollisimman nopeasti, mutta kuitenkin siten, että voin rinnalla työskennellä ja tehdä laadukasta jälkeä myös Feiconilla. Mukava on tehdä yhdessä töitä tällä porukalla!